ОТЗАД ИЛИ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ …

време за четене: 2 мин.

   Не си спомням в живота си да съм псувал толкова много и с толкова хъс, колкото през последната година! „Правителството“ и най-вече медиите сигурно непрекъснато се почесват отзад. То не бяха лъжи, то не беше словесна агресия и тотално зомбиране, гнусно плашене и черно пророчество, във връзка с кромида и пландемията! Ежедневно се подхвърляха трупове и чували за тях, моргите изместиха дискотеките и всеки Сульо и Пульо се изреди на екрана, да ни промива мозъците! Само тези, които наистина разбираха от инфекции и на които това им е работата, бяха умишлено игнорирани! Та кой уважаващ себе си инфекционист или вирусолог ще раздухва лъжи в ефира? За тази работа има коремни хирурзи и лекари, дето не са излекували дори един пациент в кариерата си! Тенденцията бе да свикнем със стреса и да го приемем за нещо нормално. Да се почувстваме като лабораторни мишки, да ни набият в дебелите глави, че сме обречени и щем – не щем трябва да играем по свирката им! Та нали все повтарят как е по Европа и по света, но най-вече в щатите! И видите ли, нашия банкянски тюфлек изведнъж се загрижи за живота и здравето на целия народ!!! От мизерията и глада, от безработицата, от истински сериозни болести като онкологичните, диабета и ред други не се сети, но за кромида изпъчи космати гърди като един Матросов! Заради него ще ни блокира и затваря, ще ни ваксинира ако трябва и по пет пъти на година, докато не пукнем до крак! Нали трябва да слушка големия краварски брат какво му нарежда? Щото ако не изпълнява опорните точки, бай Ставри го чака в Софийския централен…!

     Друго ме яде отвътре, друго…!

 Бавно, но сигурно се разбра, че българите не са нито толкова доверчиви, нито толкова прости колкото някои „велики“ нации по света! Лъгани от своите политици откакто се помним, ние веднага включихме, че щом ни го дават насила, това „добро“ с кромида и ваксините няма да е за хубаво! Тюфлека няма пет лева да даде на някой ей-така, че сега седнал здравето и живота зорлен да ни спасява! Пак голямата кражба дири той  както винаги, а ние пак както сме свикнали, ще плащаме масрафа накрая! Обаче този път освен далаверата, Тулупа е заложил и тъжният ни, сиромашки живот! А това, което не ми дава мира е, че има много наплашени и наивни хора, склонни да се наведат и по традиция да им забият иглата отзад! Или в рамото, или където и да е…! И да се свършва с тоя зор и с кандърмите!

  А  то все някой ден ще приключи и тоя цирк! Но преди него ще свършат хиляди невинни душици и както винаги пак няма да има виновен и наказан! Този свят полудя и всичко се обърна с краката нагоре! На бялото казват черно, а убийците ще ни „спасяват“….!!! Лъжата е новата истина, а истината е забранена!

  Боже, какво още има да видим…?!

     Красимир  Бачков

Вашият коментар